Novi Sad
27.04.2015.
12:23 > 12:28
U svakom trenutku na ulicama Novog Sada nalazi se najmanje pet do deset maloletnika sa debelim dosijeom od nekoliko desetina krivičnih prijava, mahom sa elementima nasilja, pokazuju podaci Odeljenja za maloletničku delinkvenciju.
  • Novosadjan

    28.04.2015 07:13
    etnički korpus?
    nije mi jasno ko i zašto ponovo deli Novosadjane po nacionalnoj osnovi! delikventi su delikventi i mogu se klasifikovati možda po kriminalističkim ili psihološkim metodama. ali kakve veze ima etnička pripadnost? jel to neko želi da divljanje idiota (kojih nije mali broj) zakloni iza cele etničke grupe kojoj pripadaju? bolje bi bilo da se povede računa o tome kako je moguće da "maloletnici" koji su očito profesionalni kriminalci i/ili mentalni bolesnici slobodno šetaju gradom i ugrožavaju bezbednost normalnih građana, koji hvala Bogu još uvek čine većinu u NS! tolerisanje, opravdavanje i genetalno bolećiv stav prema ovakvim idiotima šalje lošu poruku ostalim mladima, koji suočeni sa divljaštvom i nesposobnošću društva da ih od njega zaštiti - i sami počinju da se tako ponašaju. i tako se "delikvencija" kao epidemija širi gradom. nemoguće je naravno potpuno iskoreniti kriminalno ponašanje. ali adekvatan odgovor društva može ga suzbiti i svesti u okvire koji mu i pripadaju - na nivo devijantnog ponašanja koje je prezreno, a ne, kao što je kod nas - ideal kome treba težiti. Kampanje kao što je ova nimalo ne doprinose suzbijanju delikvencije već samo mute vodu tamo gde je inače sve potpuno jasno - ugrozi svog sugrađana i bićeš kažnjen; napadni na svetinje civilizovanog drutva i društvo će se braniti! Takva poruka je jedini lek za delikvenciju a istovremeno i najbolje vaspitno sredstvo za omladinu. Ne tvrdim da je represija rešenje za sve, ali strah od kazne mora da postoji - inače će sve veći broj mladih da se okreće kriminalu. I da još jednom napomenem - "etnički korpus" nema nikakve veze sa svime ovim. Čak i u aktima nasilja koji su naizgled motivisano "etničkom mržnjom" u pitanju je zapravo samo izgovor. idiot Srbin će sa istim uživanjem napasti Srbina kao što je danas tukao Mađara. Kretan Mađar koji danas razbije prozre na pravoslavnoj crkvi, sutra će opljačkati radnju koju drži Mađar.
  • 28.04.2015 06:46
    Крајње малициозно
    Ескалација екстремизма?!?!
    Ко вас инструише, живо ме интересује.
    Пустите Мађаре, Србе и све остале да живе у миру, не изврћите чињенице.
    Хвала!
  • 27.04.2015 22:59
    Novi Sad
    veoma pogodan za zivot
  • ST

    27.04.2015 18:10
    Lepo je...
    ...pricati o tome,ali ovde je severna koreja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna